تربیت فرزند در دبیرستان پورسینا

تربیت فرزند در دبیرستان پورسینا

اهمیت توجه به نکات تربیتی در دوره نوجوانی

تربیت فرزند در دبیرستان پورسینا ،نوجوان دوره کودکی را وداع کرده و به مرحله بزرگسالی نرسیده است نه درخور بزرگسالان است و نه همتای خردسالان. به این سبب؛اغلب در خود فرو می‌رود و از دنیای واقعی به عالم ذهنی و درونی و امروزه به فضای مجازی پناه می‌برد با مشاهده اطرافیان ، مطالعه مطبوعات و خواندن کتاب‌ها و شنیدن داستان‌ها و تماشای فیلم‌های دنیای نوین به اختلاف طبقات در اجتماع پی می‌برد و از میزان ارزش و اعتبار معنوی طبقات،به ویژه پایگاه اجتماعی خود،آگاه می‌شود.

به تبعیض‌های اجتماعی پی می‌برد،میل استقلال طلبی و برتری‌ جویی در این دوره سنی رشد یافته و تخیل نوجوان قوت می‌یابد. اغلب قهرمانان فیلم‌ها و داستان‌ها را سرمشق و نمونه اخلاق و رفتار و حرکات زندگی می‌داند،در این دوره تعادل روانی به خاطر تغییرات فیزیولوژیک جسمی بر هم می‌خورد در این دوره تشخص طلبی و سازگاری اجتماعی فرد از نو دچار آشفتگی می‌گردد نوجوان می‌خواهد شخصیت خود را اثبات کند به این سبب با بزرگسالان مخالفت می‌کند بیشتر به اموری و چیزهایی دلبستگی پیدا می‌کند و نقشه‌هایی طرح می‌کند که توانایی به دست آوردن یا انجام دادن آنها را ندارد ؛

به این دلیل از لحاظ روانی همیشه بین قدرت و ناتوانی  ، هیجان و ترس به سر می‌برد نگرانی که نوعی ترس خیالی است مانند ترس از سرزنش معلم  ، والدین ، شکست در امتحانات  ، عقب ماندگی از همکلاسان و غیره در این دوره بیشتر رایج است.

 

تربیت فرزند در دبیرستان پورسینا

 

همچنین دلواپسی در این دوره که نوعی نگرانی است که مرتبا تکرار می شود ، همه حاکی از آشفتگی درونی نوجوان است .

به این ترتیب بیشتر اوقات ،  خواستن نوجوان با توانایی‌هایشان هماهنگ نیست .

قلب نوجوان چنانکه باید و شاید در اختیار خودش نیست  ؛ نوجوان عاشق امتیازات و دلباخته افتخارات است .

پیروزی را بر زر و سیم ترجیح می‌دهد  ؛ چون توانایی به دست آوردن آنها را ندارد  ، اغلب اوقات از جسارت خود شرمگین است و خود را سزاوار تمسخر و استهزا می داند. این است که همیشه یک نوع اضطراب و نگرانی پنهانی بر وجودش مسلط است .

نوجوان در این دوره درباره حقیقت خدا ،  دین ،  حکومت و قانون می‌اندیشد ، و عقاید خود را بهترین نمونه طرز تفکر می‌انگارد در چنین حالی اگر مجال اندیشه آزاد و صرف نیروی اضافی  ، که از سلامتی کامل و پر شور و شر جوانی برمی‌خیزد اگر به نوجوان داده نشود یک نوع ابتذال و سبکی در رفتار و حرکات و اعمال نوجوان مشاهده می‌شود به گفته یک از اندیشمندان ، ابتذال و سبکی هنگامی چیره میشود  که فکر و اندیشه مجالی برای جولان نداشته باشد .

بنابراین نباید نسل جوان را به سبب نوخواهی و تازه جویی مورد ملامت و سرزنش قرار داد ،  زیرا که وارث تمدن گذشته و بانی تمدن و فرهنگ آینده است ما باید با نکته سنجی و مطالعه روش‌های علمی و تربیتی در پرورش نوجوانان این مرز و بوم نهایت درایت و کارآمدی را مد نظر قرار دهیم و با مواظبت بسیار خردمندانه و کامل از فرزندان در معرض خطرمان به این باور برسیم که اگر در آموزش فرزندانمان دقت لازم را به عمل نیاوریم هجمه‌های فضای مجازی آینده فرزندانمان را تحت تاثیر قرار خواهند داد .

و این رسالت مربیان پورسینا است که با تجربه کافی و تلاش مستمر در تربیت نوجوانان این مرز و بوم به اصول و ارزش‌ها پایبند بوده و در فرهنگ سازی نقش خود را ایفا نمایند.

 

دبیرستان پسرانه پورسینا (دوره اول)
دبیرستان پسرانه پورسینا (دوره اول)

 

والدین و الزامات هدایت تحصیلی

  • اماده کردن دانش اموزان برای اینده و کار وظیفه مهم مدارس و خانواده ها است و مستلزم این است که مشاوران و دست اندرکاران اصلی مدرسه از قبیل مدیران و والدین به شکل واحد و یکپارچه رشد حرفه ای دانش اموزان را تسهیل کنند لذا برنامه ریزی حرفه ای  ، تحصیلی و امادگی از مؤلفه های مهم تسهیل رشد حرفه ای دانش اموزان محسوب می شود ما در مجتمع اموزشی پورسینا به نحوی دانش آموزان  را راهنمایی می کنیم و بعد انها را به داخل این دنیای پیچیده می اندازیم تا در تلاطمات اجتماعی و اقتصادی دست و پا نزنند.
  • حال که فرزندتان به دوره اول متوسطه رسیده بهترین زمان ممکن است که بتوانید به کمک شما و  مربیان مدرسه و همچنین با بررسی دقیق و همه جانبه ، از استعداد  و توانمندی و  علایق و همچنین اشنایی با دنیای پیرامون اعم از رشته تحصیلی هنرستانها ، مراکز شغلی و غیره به تصمیم سازی و تصمیم گیری شاخه و رشته تحصیلی خود بپردازد.
  • هدایت تحصیلی یک جریان و فرایند مستمر کمک به فرزندان برای خودشناسی و محیط شناسی تحصیلی شغلی است به عبارت دیگر هدایت تحصیلی فرایند ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش اموزان است تا ضمن اشنایی با استعدادها علایق و توانایی و ویژگیهای شخصیتی خویش شاخه و رشته تحصیلی حرف و و مشاغل مورد نیاز جامعه را بشناسد بر این اساس  به صورت اگاهانه شاخه و رشته تحصلی مناسب خود را انتخاب کند بنابراین غفلت در مورد هدایت تحصیلی فرزندانمان باعث خسران و زیان جبران ناپذیری می گردد.
  • پدران و مادران به علت ارتباط مستمری که با فرزندانشان دارند می توانند کمک مؤثری در هدایت تحصیلی داشته باشند مثلا دانستن نکاتی مثل درون گرا یا برون گرا بودن فرزندان ، علایق ، تواناییهای خاص و ویژه حساسیتهای جسمانی و روان شناختی تغییرات خلقی و رفتاری ، ضعف و قوت تحصیلی مشکلات دوران کودکی و نحوه حل مسائل و مشکلات زندگی می تواند مبنای خوبی برای تصمیم گیری تحصیلی و شغلی قرار گیرد.
  • ارتباط مؤثر اولیا با مسئولان مدرسه بویژه مشاور ضمن تسهیلگری در فرایند هدایت تحصیلی باعث می شود تا انتظاراتشان بر اساس واقعیتها و مبتنی بر استعداد و توانایی حقیقی فرزندانشان شکل بگیرد حضور مستمر اولیاء در مدرسه و همفکری تعامل با معلمان و مشاور باید دغدغه اصلی این دوره حساس سنی باشد تا از تمام ظرفیتها برای اشنایی بیشتر و اگاهانه مسیر تحصیلی شغلی استفاده شود.
  • در طول مسیر تحصیل انچه اهمیت بسزایی دارد این است که ما معلمان و والدین وظیفه داریم با تجربه و شکل دهی استعدادها و شخصیت فرزندان و نوجوانان شرایط لازم را برایشان فراهم کنیم تا با جمع بندی هر یک از مؤلفه ها در مورد فرزندانمان با در نظر گرفتن محیط زندگی انان در آینده کمک کنیم تا در جهت سامان دهی وضعیت شغلی آنان  برای رسیدن به ارامش فکری و انتخاب درست مسیر طراحی زندگی و شغلی تصمیم درستی بگیرند.

 

 

نکته طلایی و پایانی به انتظارات واقع بینانه دانش اموزان یا فرزندانمان احترام بگذاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله میخوانیم

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید